Θεατρική Παράσταση Skies-Theatre Movement

🎭 Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Theatre in Palm, συμμετέχουμε στο Συνέδριο Female Entrepreneurial Week 2023 και με μεγάλη χαρά θα σας παρουσιάσουμε την μοναδική θεατρική παράσταση “Skies” Theatre Movement.Η συγκεκριμένη παράσταση αναδεικνύει τα θέματα της έμφυλης βίας, με την εξαίρετη σκηνοθεσία του Antonis Karagiannis .

📅 Ημερομηνία: 8 Νοεμβρίου 2023 🕒 Ώρα προσέλευσης: 16:00μμ 📍 Τοποθεσία: Grand Hotel Palace, Θεσσαλονίκη

Η περίληψη του έργου:

«Σκιές» του Μιχάλη Καραγιάννη 

Σε ένα σκοτεινό και ανήλιο δωμάτιο, ξεκινάει ένα εσωτερικός, ψυχολογικός και σπαρακτικός διάλογος μεταξύ της Μάρθας και της νεκρής μητέρας της, Όλγας. Την κόρη στοιχειώνει, το παρελθόν, όλα όσα επιθυμούσε να ζήσει η ίδια και η μάνα της και δεν τα κατάφεραν εξαιτίας από την καταπίεση του πατέρα της. Ο πατέρας, που δεν ζει ούτε αυτός, εμφανίζεται, σποραδικά (σε video wall), για να μονολογήσει και να υποδηλώσει όσα είναι! Σύντομα φαίνεται, ότι ξεκινάει, μία αντίστροφη μέτρηση για τον θάνατο, καθώς η κόρη σκέφτεται να αυτοκτονήσει.  Μία πράξη που θα ακυρωθεί καθώς την ύστατη στιγμή θα ανακαλύψει, μέσω των ξεχασμένων εικόνων που έρχονται στη μνήμη της, ένα θαμμένο μυστικό για τον πατέρα της. Θύμα και αυτός της δικής του οικογένειας και των επιλογών της, σε έναν ρόλο που δεν ήθελε, αλλά διάλεξαν για αυτόν.  

Πρόκειται για ένα έργο που φωτίζει τη δεινή ψυχολογική θέση μίας νέας κοπέλας η οποία μαζί με τη μητέρα της υπήρξαν θύματα έμφυλης βίας μέσα στην οικογένεια τους από τον πατέρα και σύζυγο. Ταυτόχρονα διατυπώνει κι έναν προβληματισμό για τη συνεχιζόμενη καταπίεση, αποτέλεσμα,  της πατριαρχικής οικογένειας που υφίσταται ακόμα σε όλη την ανθρωπότητα.  


Σε περιμένουμε εκεί!🫶🎉

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *