Θεατρική Παράσταση στο Θέατρο Κλειώ!

Η παράσταση που θα πραγματοποιηθεί είναι μια συνεργατική εφαρμογή σύνδεσης στα πλαίσια της στήριξης νέων καλλιτεχνών του ευρωπαϊκού προγράμματος Theatre in Palm αλλά και της πολυπρισματικής χρήσης εργαλείων πρακτικής καλλιτεχνικής έρευνας.  

Πρόκειται για μια σπονδυλωτή παράσταση που αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συνομιλούν μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας το καθένα με διαφορετικό τρόπο την έννοια της πολικότητας, που αποτελεί τη βασική θεματική που πραγματεύεται η παράσταση. Αρσενικό και θηλυκό. Φυσικός κόσμος και ψηφιακή προσομοίωση. Φύση και πληροφορία. Η σύνθεση των αντιθέσεων πάνω σε δύο άξονες που αφορούν άμεσα τη σημερινή πραγματικότητα: το έμφυλο και κατ’ επέκταση την πατριαρχία, από τη μία πλευρά και τον δυαδικό κώδικα και την ψηφιοποίηση των αισθήσεών μας, από την άλλη.  

Η μετά-Covid εποχή χαρακτηρίζεται από έντονη έξαρση της βίας με τις γυναικτονίες να αυξάνονται κατακόρυφα και η προσκόλληση στην τεχνολογία κάνει τα όρια ανάμεσα στον φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο, να γίνονται όλο και πιο δυσδιάκριτα. Κάποτε ο ψηφιακός κόσμος πάσχιζε να προσομοιάσει στον αναλογικό. Είναι πολλά χρόνια τώρα που συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ο Lev Manovich το προμήνυει από τα τέλη της δεκαετίας του ’90. Η πανδημία Covid-19 ήρθε να το επισφραγίσει. Βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο και τα θεμέλια του παλιού κόσμου καταρρέουν. Και είναι κάτι τέτοιες στιγμές που η συζήτηση περί φύλου. αισθήσεων και μέσων αποκτάει πολυεπίπεδες κοινωνικοπολιτικές και φιλοσοφικές διαστάσεις και η τέχνη καλείται να ανταποκριθεί στις προκλήσεις.  

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Δεκεμβρίου και ώρα 21:00 στο Θέατρο Κλειώ το οποίο βρίσκεται επί της Εγνατίας 122 στη Θεσσαλονίκη. 

Είσοδος ελεύθερη!!!
Σε περιμένουμε εκεί!

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *